Kärsivällisyyttä sinulle toimivan hoidon etsimiseen

Joskus voi tehdä mieli lopettaa avun etsiminen, etenkin jos aiemmat lähestymistavat eivät ole johtaneet toivottuun lopputulokseen. Älä kuitenkaan luovuta.

"Sanoisin, että kannattaa kokeilla uusia tapoja, rasvoja ja hoitoja. Jostain on aina löytynyt jokin uusi tapa tai lääke, joka on toiminut joskus pitkäänkin."

Atooppisen ihottumasi hoitotiimi

Terveydenhuollon eri tahot saattavat tarjota erityyppistä tukea laatiessaan sinulle sopivaa hoitosuunnitelmaa. Usein yleislääkäri terveyskeskuksessa on ensimmäinen kontaktisi. Hän arvioi hoidontarpeesi ja ohjaa tarvittaessa erikoissairaanhoitoon ihotautilääkärille, jolla on laajempaa osaamista atooppisen ihottuman eri hoitovaihtoehdoista. Myös ihohoitaja on tärkeä osa hoitotiimiä.

Kuinka keskustelu voi katkaista kierteen

Joskus uusi lääkärikäynti ei tunnu mielekkäältä vaihtoehdolta. Katso videolta ihotautilääkärin vinkit, milloin hoidon uudelleenarviointi voisi olla paikallaan.

”Kivun kanssa ei pidä tulla toimeen vaan silloin pitää tehostaa taudin hoitoa. Toivoa on aina. Hoidot kehittyvät koko ajan ja uusista hoidoista voidaan hyvin saada lisää tehoa.”

Ymmärrä oireidesi vaikutus

Tieto on arvokasta. Tämä kysely voi auttaa sinua hahmottamaan atooppisen ihottuman vaikutuksia päivittäiseen elämääsi ja ymmärtämään tilaasi paremmin.