Kärsivällisyyttä sinulle toimivan hoidon etsimiseen

Joskus voi tehdä mieli lopettaa avun etsiminen, etenkin jos aiemmat lähestymistavat eivät ole johtaneet toivottuun lopputulokseen. Älä kuitenkaan luovuta.

"Sanoisin, että kannattaa kokeilla uusia tapoja, rasvoja ja hoitoja. Jostain on aina löytynyt jokin uusi tapa tai lääke, joka on toiminut joskus pitkäänkin."

Atooppisen ihottumasi hoitotiimi

Terveydenhuollon eri tahot saattavat tarjota erityyppistä tukea laatiessaan sinulle sopivaa hoitosuunnitelmaa. Usein yleislääkäri terveyskeskuksessa on ensimmäinen kontaktisi. Hän arvioi hoidontarpeesi ja ohjaa tarvittaessa erikoissairaanhoitoon ihotautilääkärille, jolla on laajempaa osaamista atooppisen ihottuman eri hoitovaihtoehdoista. Myös ihohoitaja on tärkeä osa hoitotiimiä. Voit myös täyttää lomakkeen keskustelun tueksi täällä.

Uuden keskustelun aloittaminen

Atooppisen ihottuman kanssa eläminen voi olla hankalaa, mutta oma-aloitteisuus kannattaa; muutos voi alkaa uudesta keskustelusta. Yhteistyö lääkärin kanssa on avain sinulle sopivan hoitosuunnitelman löytämiseen. 

“Läheisten tuki auttaa jaksamaan. He tietää, minkä kanssa mä joudun elämään, ja tukee mua tarvittaessa.”

Miksi nyt on oikea aika aloittaa täysin uusi keskustelu ?

Lääkärit ymmärtävät atooppista ihottumaa entistä paremmin, joten nyt voi olla oikea hetki käydä uusi keskustelu lääkärin kanssa, jos oireesi eivät ole hallinnassa.

"Kivun kanssa ei pidä tulla toimeen, vaan silloin pitää tehostaa taudin hoitoa. Toivoa on aina. Hoidot kehittyvät koko ajan ja uusista hoidoista voidaan hyvin saada lisää tehoa."

Oletko valmis ottamaan tilanteen haltuun ?

Valmistaudu seuraavalle lääkärikäynnillesi. Tämä kysely voi auttaa sinua hahmottamaan atooppisen ihottuman vaikutuksia päivittäiseen elämääsi ja ymmärtämään terveydentilaasi paremmin.